martes, 10 de mayo de 2011

AUTOR: Robert Scott Tait

TÍTOL DE LOBRA: Un interior de Chelsea

ANY: 1857

MATERIAL: oli

SUPORT: llenç

MESURES: 80 x 55 cm

UBICACIÓ ACTUAL: National Portrait Gallery, Londres, Anglaterra






Breu biografia de l’autor


Robert Scott Tait va néíxer al Regne Unit l’any 1816. Va ser molt actiu a Londres durant mitjans del segle XX. Com artista fou reconegut pels seus retrats així com per les seves pintures de gènere. Va exhibir les seves obres a través de la Reial Academia Escocesa a Edimburg i de la Reial Academia de Londres desde 1845 fins 1875.


Tait apareix esmentat a les cartes i notes de Darwin, segons les quals residia al número 14 del carrer Queen Anne a Cavendish Square. En aquestes cartes també s’esmenta el fet d’haver estat casat amb Harriet Wilson, la filla gran del professor Horace Hayman Wilson.

Actualment té 9 de les seves obres d’art exposades permanentment a la colecció del National Portrait Gallery de Londres.

Robert Scott Tait morí a prop de Shaftesbury, Anglaterra, el 2 d’octubre de 1897.


Descripció de l’obra


Representa la planta baixa de l’interior de la casa de Thomas Carlyle a Londres.

Carlyle es troba situat a l’esquerra al costat de la xemeneia, la figura femenina que reposa asseguda és la seva dona Jane. A la dreta de tot del quadre, a sobre del sofà, hi trobem el gos anomenat Nero.

A diferència de l’obra anterior de J.M. Whistler, on també surt representat Thomas Carlyle, aquest és un quadre on Robert Scott Tait ha volgut donar importància als detalls de l’interior que envolta als personatges.

No hay comentarios:

Publicar un comentario